tisdag 18 oktober 2022

Livbåten av Charlotte Rogan
Boken Livbåten har översatts till 25 olika språk. Har legat på 1:a plats i försäljningslistorna både i USA och Storbritannien. Jag kan förstå varför...

Vad händer när 39 personer trängs i en livbåt som endast är skapad för att bära hälften? 
Boken sätter huvudkaraktären Grace inför en stor provning, lika så för mig som läser boken. Vad händer med vår mänskliga moralpass när livet sätts ur spel? 

Författare Charlotte Rogan har lyckats skriva en historia som håller en kvar i den emotionella våg av känslor från början till slut. Grace som är huvudkaraktären i boken, börjar sin resa på fartyget Empress Alexandra tillsammans med sin man Henry. De båda är på väg till New York för att träffa Henrys familj, när fartyget en kväll förliser. När Grace make inte kommer med i samma livbåt blir hon utelämnad på ett sätt hon inte trodde skulle ske. Vem blir din närmsta vän? Vem blir din fiende? 

Författaren Charlotte har en fin berättarton som gör att det blir enkelt att följa med i Grace tänkande till handlingar, ytterligare karaktärer presenteras och beskrivs med en underton av mystik. Jag älskar att få slängas ut i en storm av livsfrågor, hur långt man är beredd att offra för sitt liv, men också hur människan kan sträcka sig ut och fortsätta att utveckla sig själv som människa. Den här boken passar perfekt att läsa under höst mörkret  Boken är genomtänkt, välskriven och lättläst. Jag upplevde boken fascinerade lika starkt som Charlotte Rogans skrivstil. 
Jag rekommenderar att läsa denna bok om du älskar: 

⛭Överlevnads historia. 
⛭Psykologisk thriller. 
⛭Blandvändare. 

Betyg: ★★★★★

Titel: Livbåten
Författare: Charlotte Rogan
Förlag: Book Mark 
Sidor: 269
Språk: Svenska
Rec: Nej

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar