söndag 8 maj 2022

Kodnamn PAM av Petra Malm

 


Petra Malm är den första kvinnliga operatören i specialförbandet SOG, inriktat på underrättelse och strid. Under hennes resa berättar hon om hur steget in i försvaret sett ut och kampen om att ta plats i en mansdominerad arbetsmiljö. Att arbeta i farliga länder samtidigt som att balansera sitt mammaliv, inspirerar hon till mod att ta steget även om rädsla finns. Petra Malm har vi sett i Elitstyrkans Hemligheter på tv4. 

Kodnamn PAM var en inspirerande och fascinerande historia som väcker ens inre drömmar på nytt. Petra Malm har lyckats lyfta många viktiga aspekter för att förstå allt ifrån vad mod innebär, vilka hinder rädsla kan få en att missa i livet och vad sårbarhet kan betyda för att få en att utvecklas. Även om boken var kort med sina ca 200 sidor, tror jag aldrig jag har läst en viktigare bok som denna. Att få läsa om PAM när Petra är i full mundering i ett farligt land och kombinera sitt mammaliv i Norrland, får mig att känna wow, vilken power kvinna hon är! Det behövs fler böcker som denna för att få fler att hitta sitt glöd till att göra det man drömmer om, för att det är möjligt. 

Jag gillade att historierna var korta. Viktiga punkter lyfts upp som en nyckel till att förstå vissa delar som Petra Malm har gått igenom. Det ger en verktyg att själv tänka till. I vissa delar av boken uppmanar författaren att stänga boken för att reflektera i sitt egna liv. Jag hoppas jag får möjlighet att läsa mer av Petra Malm. De var väldigt starkt och modigt att öppna dörrarna för omvärlden över hur tufft yrket ser ut i specialförbanden och visa att även kvinnor kan ta plats. 

Betyg: ★★★★★
Titel: Kodnamn PAM
Författare: Petra Malm 
Förlag: Bazar
Språk: Svenska
Sidor: 216
Rec: Ja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar