lördag 16 april 2022

Min Läsrutin!
Det är dags att berätta för er hur min läsrutin ser ut. Jag tror aldrig jag har skrivit ett inlägg om hur jag får tid till min läsning under en vardag. Eftersom jag arbetar i vården, arbetar jag antingen morgonpass eller kvällspass. Därför ser min läsrutin lite olika ut beroende hur mitt schema ser ut. 

En vanlig dag kan jag gå upp tidigt på morgonen för att ta mig till jobbet, det är först på kvällen som jag får tid över till läsning. Oftast föredrar jag att läsa i sängen innan jag somnar, just för att varva ner. Under dagen fylls mina dagar med både träning, bloggande, matlagning och studerande. 

Är det så att jag arbetar på kvällen, försöker jag sova ut. Oftast blir det att jag vaknar tidigt ändå, vilket gör att jag tar upp min bok från nattduksbordet och läser i någon timme, innan jag går upp och ordnar med frukost. 

Under helgen har jag större frihet att läsa och det gör att jag lyckas läsa ca 100 sidor per dag. Är det fint väder försöker jag spendera min tid så mycket jag kan utomhus. En bok ligger alltid i väskan vart jag än tar mig. Jag har aldrig något krav på hur mycket jag ska läsa varje dag, risken finns att läsningen blir en belastning och i längden bli det inget kul. Jag försöker finna en rogivande, balanserande känsla när jag ska läsa en bok för att hålla intresset vid liv. Känner jag att en bok inte ger mig så mycket som jag önskar, försöker jag byta. Jag kan alltid plocka upp boken jag inte hade känsla för just då. 

Tips till er! 

  • Tvinga inte dig själv att läsa ett visst antal sidor varje dag, det kan fördärva ditt intresse för läsningen. 
  • Hitta din tid att läsa oavsett om det är en halvtimme eller en timme. Kanske är det innan frukosten eller på tåget hem från arbetet eller studierna. 
  • Känner du att en bok inte har den fart som du önskar, byt bok! Du kan alltid komma tillbaka till den en annan gång. 
  • Försök att alltid ha med dig en bok i väskan, på telefonen eller i din Ipad. Du vet aldrig om du måste vänta på en busstation eller väntar på en förälder som ska plocka upp dig från träningen. 

Hur ser din läsrutin ut, dela med dig i kommentarerna nedan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar