tisdag 29 mars 2022

Diana Gabaldon skriver ytterligare en bok i Outlandersien!

Ännu en gång har författare Diana Gabeldon lyckats skriva vidare på den omtalade Outlanderserien. Nu med den nya titeln En svärm av tusen bin- del 1 som haft boksläpp den 3 Mars. En svärm av tusen bin- del 2 släpps 2 Juni 2022. 

Jag själv har författarens böcker stående på bokhyllan och jag tänkte definitivt att ta mig an den första boken i serien, speciellt nu när säsong 6 släppts och kan ses på Viaplay. 


I det förflutnas trygghet vilar många faror I den nu klassiska romanen Främlingen gör sjuksköterskan Claire Randall en ofrivillig tidsresa från 1940-talets Storbritannien och hamnar i 1700-talets Skottland. Där träffar hon sin make Jamie Fraser, som hon sedan tvingas lämna under det Jakobitiska upproret 1746. Nu kan den amerikanska revolutionen återigen splittra paret. 

Året är 1779 och äntligen har Claire och Jamie återförenats med sin dotter Brianna, hennes man Roger och deras familj. Men den annalkande amerikanska revolutionen hotar idyllen på Fraser s Ridge. Tilltagande spänningar och skilda åsikter mellan arrendatorerna tyder på att kriget snart kommer att nå även dem.

 Brianna och Roger oroar sig över vilka spår de lämnat i sin egen tid och när 1700-talets faror, sjukdomar och stundande krig gör sig påminda börjar de ifrågasätta sitt beslut att resa tillbaka. Unge William tampas med upptäckten av hans fars sanna identitet och söker svar på vad som har hänt hans kusin, men även vad som väntar honom själv.


Källa


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar