torsdag 31 mars 2022

AMADEUS med Björn Kjellman på Helsingborgs Stadsteater!

Det var länge sedan jag var på teater och nu fick jag äntligen möjlighet att sätta mig ner på Helsingborgs stadsteaters och njuta av föreställningen som strålade av färger, vackra kostymer, underhållande dramatik och imponerande skådespel. Denna gång valde Helsingborgs stadsteater att samarbeta med Helsingborgs symfoniorkester som skapade drömmande musik som passade perfekt med uppvisningen av Mozarts liv. 

I rollen som Salieri spelad av Björn Kjellman fanns imponerande monologer och ett underhållande skådespel tillsammans med Einar Bredefeldt i rollen som den unga Mozart. Einar Bredefeldt färgstarka gestaltning och dramatiska skådespel lämnar mig en helt mållös. Det går inte att undvika WOW känslan när man lämnar stadsteatern bakom sig. 


Salieri hatar Mozart.

Han står inte ut med den unge konkurrentens framgångar. Inte heller med hans bortskämda, stökiga stil och utsvävningar som går stick i stäv med alla ideal. Ändå kan han inte låta bli att i hemlighet beundra honom. För den gudfruktige Salieri hör Herrens röst genom Mozarts underbara musik. Driven av missunnsamhet och ilska, ackompanjerad av musikhistoriens allra vackraste toner, gör Salieri upp med Gud och släpper taget om sina principer för att kunna krossa sin rival. Hur långt kan avundsjuka driva en människa?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar