tisdag 30 november 2021

Tisdagstrion: Tunna böcker!

 Ugglan & Boken har denna vecka valt ämnet Tunna böcker och det fick mig direkt att tänka på böcker som passar bra att läsa hos både unga och vuxna då texten inte är lång och sidorna håller sig till den normala graden på ca 200-300 sidor.  Jag valde även Guldkompassen som är en Illustrerad bok med massa bilder och tillhörande text. 


1. Narnia av C.S Lewis- Vi alla kanske känner till den klassiska filmen Narnia, när de fyra barnen tar sig genom en garderob in till en försvunnen värld. Men känner ni till hur Narnia skapades? Hur Prins Caspian kom med i bilden och vad som hände med pojken i öknen? Svaren finner ni i de 7 olika böckerna i serien. 

2. A Court of Frost and Starlight av Sarah J Maas- Vintern är här och Feyre tillbringar sin vintertid tillsammans med Rhysand och alla hennes vänner. Det blir under en förändringens tid när Feyre försöker anpassa sig till att vara en High Lady i Natt hovet samtidigt som gamla sår måste läka. 

Boken utspelar sig efter de tre första böckerna i serien: Ett Hov av Taggar & Rosor, Ett hov av Dimma och Vrede, Ett hov av Vingar och Undergång. 

3. Guldkompassen den Illustrerade Boken av Phillip Pullman- När Lyras farbror återvänder till universitetet, kommer han med berättelser om Nordpolen och dess sällsynta isbjörnar. Det talas om även om ett skimmer som dyker upp i Nordpolen där man kan se in till en annan värld. Kort efter försvinner Lyras farbror och guldkompassen dyker upp hos Lyra. Kanske har guldkompassen svar på vart hennes farbror tagit vägen och sanningen om det gyllene skimmer som så många letar efter. I denna fullspäckade berättelse möter Lyra en värld kantad av både isbjörnar, häxor, vetenskapsmän, magi, lögner och hemligheter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar