torsdag 25 november 2021

Tisdagstrion: Massor av Mord

 Ugglan & Boken har denna vecka tagit upp temat Massor av Mord och jag tänkte ta upp böcker som jag ser fram emot att läsa som innehåller både mystik, mord och hemligheter, men också en bok som ni kan hitta recension på. 1. A Good Girls Guide to Murder av Holly Jackson- Fem år har gått sedan Fallet avslutades. Alla vet vem som mördade Andie Bell. Polisen vet och hela skolan vet. Det är först när Pippa Fitz- Amobi väljer att fördjupa sig i fallet som ett val av sitt skolprojekt som hemligheter kommer upp till ytan och får en ny mening. Har man verkligen tagit personen som utförde mordet? 

A good girls guide to murder har dykt upp överallt i sociala medier och jag är nog inte den enda som planerar att läsa denna spännande bok av Holly Jackson under hösten. 

2. En av oss ljuger av Karen M McManus- Fem elever får kvarsittning, endast fyra kommer levande därifrån. Hur långt kan man gå för att behålla sina hemligheter, det är frågan?

3. Det slutna sällskapet av Elisabeth Klehfoth- Charlie Calloway har ett liv som andra skulle döda för. Trots att hon bara är 17 år befinner hon sig i toppen av samhällets näringskedja. Men hon plågas fortfarande av sin mammas försvinnande för tio år sedan, och hon kämpar med familjens mörka historia.
I ett försök att slå sig fri från sitt förflutna kastar sig Charlie ut i studentlivet på den prestigefyllda skolan Knollwood som samlar New Englands unga elit. Snart blir hon en del av skolans innersta krets. Dessutom uppvaktas hon av »A-gruppen«, ett hemligt elitsällskap, ökänt för att terrorisera fakulteten, administrationen och sina fiender.
För att bli medlem måste Charlie delta i Spelet, en utdragen och diabolisk lek som kommer att äventyra hennes vänskaper och rykte liksom hennes plats på skolan. Snart börjar nuet och det förflutna att smälta samman, och Charlie tvingas konfrontera fruktansvärda sanningar om sin familj, sin skola och om sitt eget liv.

Hitta recension Här!4 kommentarer:

 1. Jag har helt missat Jacksons bok, men den vill jag läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul! Skriv gärna tillbaka på bloggen om vad du tyckte om boken. ^^

   Radera
 2. A Good Girls Guide to Murder låter riktigt intressant. Tack för tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att höra! Skriv gärna tillbaka om du läst boken. Tack själv ^^

   Radera