torsdag 23 september 2021

Skuggornas Drottning av Sarah J Maas

 


Celaena Sardothien tar sig tillbaka till det kungarike som hon så länge var fängslad i och hon är bestämd att ställa allting till rätta. Att befria Dorian, hitta en lösning för att rädda kungariket och samtidigt tackla relationen med Rowan blir inte en enkel sak. Osäkerheten kryper närmare Celaena Alein* och frågan är om hon kommer hitta en väg ur ur skuggorna eller kommer hon bli en del av den?

Skuggornas Drottning är den fjärde boken i serien Glastronen skriven av Sarah J Maas och jag kan tycka att den här boken var den mest långsammaste genomläsningen jag varit med om i denna bokserie. En sak jag inte förstår är varför författaren Sarah J Maas valde att skriva en sådan lång berättelse? Boken är skriven på ca 680 sidor när den garanterat kunde få plats på ca 300-400 sidor. Det var stora delar som jag fann otroligt onödiga och där berättelsen stannade upp helt. Kanske därför det tog så lång tid för mig att läsa den?? Jag är besviken...speciellt över att det känns som författaren vill dra ut på historien. Kapiteln om häxorna i denna och föregående bok är ingenting jag hoppar högt över. Det är bara misär, misär och ännu mer misär. Jag har inga ord för det. Jag finner inget underhållande med Manon och hennes klan och definitivt inte den problematik som dyker upp under denna bit. 

När sista hundra sidorna närmar sig känns slutstriden som ett åskväder som blossades upp från ingenstans. Jag kände inte att jag fick en klar bild över själva attacken och alla svar dök upp för att bara få slut på all ting. Nej, jag är besviken. Jag anser att författaren kunde anstränga sig mer än att bara slänga upp något för sakens skull. 

Slutet gillade jag och det får mig att bli nyfiken på vad som komma skall. Jag håller verkligen tummarna för att nästkommande bok tar nya höjder. 

Betyg: ★★★
Titel: Skuggornas Drottning
Författare: Sarah J Maas
Förlag: Modernista
Antal sidor: 683
Språk: Svenska
Rec: Nej

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar