tisdag 7 april 2020

Tisdagstrion- Vårkänslor

Oj, vad tiden går fort. Det är så att man knappt hinner njuta av den första vårsolen. Dock finns det alltid tid för att njuta av böcker som får en att känna vårkänslor och det är just det Ugglan och Boken har valt för tema denna gång. Mina val finns nedan.

Tulpanfeber (pocket) Anna och den franska kyssen (inbunden) Våreld (häftad)

1. Tulpanfeber av Deborah Moggach. Den välbärgade köpmannen Cornelis Sandvoort anlitarkonstnären Jan von Loos för att måla ett porträtt av honom och hans unga hustru Sophia. Ett ödesdigert beslut som resulterar i oväntad passion, svek och lögner. Målningen växer fram penseldrag för penseldrag, i samma takt som passionen mellan konstnären och Sophia. Har de en gemensam framtid att se fram emot eller ska deras sköra lycka spricka liksom den överhettade tulpanlöksmarknaden?

2. Anna och den Franska kyssen av Stephanie Perkins. Anna har ett lyckligt liv i Atlanta. Hon har en lojal bästa kompis och är kär i sin arbetskamrat på biografen, som just har börjat återgälda hennes känslor.
Därför blir hon inte alls förtjust när hennes pappa bestämmer sig för att skicka i väg henne till Paris för att hon ska gå sitt sista skolår där. Men trots att hon inte kan ett ord franska lär Anna känna en del coola nya personer, inklusive den snygge Étienne St. Clair, som snabbt blir hennes bästa vän.
Tyvärr är han upptagen - och det kanske hon också är... Eller?
Annas år i Paris, staden som brukar kallas »världens mest romantiska«, visar sig bli omtumlande, hjärtslitande och alldeles fantastiskt. Ett år som förändrar henne för alltid.

3. Våreld av flera författare. Novellsamling.
En antologi fylld av paranormal romantik.
Fly från kyla och mörker och värm dig med kärleksfulla möten, tårdrypande återföreningar och stormande känslor som sträcker sig över tid och rum.
Kasta dig in i en spirande romans, upplev längtan och känn lågan från gammal kärlek som aldrig falnar. Bevittna hur sagor blir till verklighet och dröm dig bort. 

Källa

4 kommentarer:

 1. Har inte läst någon av böckerna i din trio. Tack för tips!

  SvaraRadera
 2. Jag känner igen alla tre, men har inte läst någon av dem.

  SvaraRadera
 3. Tulpanfeber blir jag nyfiken på. Tack för tips!

  SvaraRadera
 4. Våreld fick vara med i min trio också, även fast jag nu inte läst den. Tack för övriga tips!

  SvaraRadera