onsdag 18 mars 2020

Tisdagstrion- Rolig böcker!

Tisdagstrion skrivs lite i efterhand, jag hoppas det går bra ändå. Temat för veckan är roliga böcker och det är hos Ugglan och boken som vill uppmärksamma den internationella glädjedagen.
Nedan finner ni mina val!

Strandhotellet (pocket) Fjällvandring åt helvete : en norrmans motvilliga försök att lära sig att älska naturen (inbunden) Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt (e-bok)

1. Strandhotellet av Christina Olseni & Micke Hansen handlar om 85 åriga Egon som bestämmer sig för att njuta av sommaren tillsammans med hans pensionärsgäng på en ny segelbåt. Vistelsen ombord blir allt annat än det som Egon har tänkt sig. Den tidigare ägaren hittas död ombord och Egon ställs inför ett dilemma. I stridens hetta väljer pensionärerna att slänga den döda kroppen överbord, kroppen fastnar i en tamp som gör att kroppen följer med båten i efterkälken. Mitt i allt sto hej önskar Egon att hitta kärleken, han börjar helt enkelt nätdejta.
Boken innehåller en blandning av humor, mord, kärlek och att se ironi i den mest otänkbara situation. 

2. Fjällvandring åt helvete : en norrmans motvilliga försök att lära sig att älska naturen av Are Kalvo. Boken handlar om ironin som förekommer vid fjällvandring.  Författaren Are Kalvo är en standup komiker som valt att skriva boken efter att fler av hans vänner förlorats till naturen. Boken innehåller skvätt av elak humor som driver med norrmännens konstiga förhållande till fjällvandring.

3. Eleanor Oliphant har gjort det enkelt för sig. Hon klär sig i likadana kläder varje dag, äter samma mat till lunch och veckoslutet firar hon med fryst pizza och två flaskor vodka.
Eleanor Oliphant mår bra, alldeles utmärkt faktiskt. Inget saknas i hennes inrutade och välplanerade liv.
Förutom ibland precis allt...Men så möter hon it-killen Raymond och allting förändras.
Tillsammans räddar de en äldre man, Sammy, som fallit ihop på gatan, och Eleanor upplever en värme och gemenskap hon inte trodde fanns. Hon inser att hon har varit en fena på att överleva men inte har en aning om hur man lever.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar