tisdag 11 februari 2020

Bokrecension- Domaren av Dag Öhrlund


Domaren (pocket)
Titel: Domaren
Författare: Dag Öhrlund
Förlag: Lins & Co
Språk: Svenska
Antal sidor: 414
Utgivning: 2019
Rec: Nej

Suzanne Eriks är respekterad domare i tingsrätten. Men hon är också psykopat. Suzanne skipar dödlig rättvisa mot en kvinna som förskingrat miljoner från en organisation som hjälper svältande barn i världen. Hennes vän Jessica är präst, en trasig själ som dämpar sin ångest med mat och alkohol. När mannen som en gång kränkte och utnyttjade henne utnämns till professor och hyllas, bestämmer sig Jessica för att hämnas. Väninnorna börjar misstänka varandra och snart avslöjas sanningar över ett middagsbord, vilket blir början på ett skrämmande samarbete. Suzanne och Jessica bestämmer sig för att tillsammans städa upp bland onda människor som världen inte behöver. 

Omdöme: Boken Domaren av Dag Öhrlund har stått på min Att läsa lista ett bra tag nu och jag kan säga att jag gjorde rätt med att skriva upp boken på listan. Författaren Dag Öhrlund lyckas att skapa en spännande, dominant, attraktiv och interlligent kvinnlig huvudkaraktär vid namn Susanne Eriks som lever i två olika världar. Även om hon har en familj med två barn där hemma, så finns det en andra sida som består av spänning, lyx och sexell njutning på en helt annan nivå än vad som upplevs hemma i hennes tråkiga familjevardag. Suzannne är en kvinna som gör precis vad hon känner för i stunden. Upplever hon tristess tvekar hon inte en sekund för att spexa upp det en aning genom lögner, otrohet, lyxiga middagar och mord.

Författaren Dag Öhrlund visste precis hur han skulle fånga läsaren i början av boken och nu kommer jag i fortsättningen att alltid får ryssningar genom kroppen efter barnvisan lilla snigel akta dig, akta dig. Kopplingen av sången är äckligt skrämmande.
Precis som tidigare böcker är historien snyggt och skickligt skriven. Dock är jag osäker om serien kommer hålla i längden då det förekom alldeles för många liknande bitar från tidigare böcker om psykopaten Christopher Silverbjälke. Båda huvudkaraktärerna är psykopater med en önskan om att leva i överflöd av lyx, att ränsa upp i smahället ifrån idioter och personer som står ivägen för deras drömmar.

Jag hoppas att författaren hittar en anna typ att twist i kommande böcker för att hålla intresset uppe.
Domaren av Dag Öhrlund är första bocken i serien av Suzanne Eriks.

Betyg 3/5

Finns hos Bokus

2 kommentarer:

 1. Jag tvekade länge på om jag skulle läsa den här serien för att jag redan har läst om Silfverbielke. Nu har jag läst först boken och håller på att läsa den andra. Du kan se vart jag ligger o läser den (jag är ryggskadad med svåra smärtor).
  Nu har jag läst din rec. via Bokus o du skriver så mycket bättre än mig. Fast så är jag ju dyslektiker o har svårt med meningsuppbyggnader osv.
  Ha det så bra o lycka till med bloggen i fortsättningen
  Kramis ifrån Pockethexan själv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vad kul att du tittade förbi på bloggen och att du valde läsa vidare på nästa bok i bokserien om Suzanne Eriks. Stort tack för de fina orden!
   Kram Steffi

   Radera