torsdag 9 januari 2020

Bokrecension- En nästan vanlig man av Buthler & Öhrlund

En nästan vanlig man (pocket)

Titel: En nästan vanlig man
Författare: Buthler & Öhrlund
Förlag: Massolit
Språk: Svenska
Antal sidor: 570
Utgivning: 2014
Rec: Nej
ISBN: 9789174751864

Handling: Christopher Silfverbielke är stjärnmäklare i Stureplans finansvärld. Beundrad och avundad, men helt känslokall och hänsynslös under den charmiga ytan. Van att få vad han vill. Och vem han vill. Men miljonerna och framgångarna är inte nog. Han kräver mer, mycket mer.Hans Ecker är Christophers bäste och kanske ende vän. På väg att dras in i ett seriöst förhållande med Veronica, men inte beredd att släppa det ljuva livet med champagne, brudar och kokain.Johannes Kruut är rikemanssonen som på nåder får vara med i gänget, ivrig att platsa och bra att ha till hands när krognotorna blir för höga. När miljonkonton, champagne, sex och kokain inte längre är nog, går de tre männen ännu längre i sin jakt på spänning och njutning. Med Silfverbielke som manipulerande hjärna ger de sig in i en kriminalitet som trappas upp alltmer och resulterar i mord. Katt-och-råtta-leken mellan kommissarie Jacob Colt och trion blir kicken som Silfverbielke letat efter, beviset på hans överlägsenhet.En nästan vanlig man är den första boken i serien om psykopaten Christopher Silfverbielke.

Recension: Författarna Buthler och Öhrlund vet definitivt hur man får en läsare att fastna. Huvudkaraktären Christopher Silfverbielke har inga gränser, han lever livet precis som han vill och han gör precis som han vill för att nå det han önskar oavsett vad det kostar. Han  utnyttjar, mördar, ljuger och manipulerar..ja listan kan göras lång. Att läsa om denna psykopat fick mig både attraherad och skräckslagen samtidigt, vilket jag aldrig upplevt tidigare. Christopher Silverbielke har en charm som jag tror många kvinnor önskar. Även om han är en kallblodig mördare, skriker det passion, charm, äventyr och farligheter kring honom. Författarna har verkligen lyckats med alla punkter när det kommer till en kriminalroman. Karaktärerna är välskrivna, historien fascinerande, dialogerna spännande och humoristiska. Allt som händer har en god rytm genom hela berättelsen och säcken knyts ihop på ett snyggt sätt. Jag kan inte vara mer än glad över att det finns fler böcker om Christopher Silfverbielke, då detta är definitivt en bok du bör läsa om du älskar kriminalare, skräck och spänning. 

Kort kommentar
Känslostorm genom hela boken. 

Betyg: 5/5 
Vill du läsa fler recensioner från Christopher Silverbielke serien och läsa en intrvju med författarna, klicka på bilderna. 

Återvändaren (pocket) Uppgörelsen (pocket) Erövraren (pocket) Bildresultat för buthler och öhrlund

4 kommentarer:

 1. Jag har varit nyfiken på den här serien länge, men inte kommit till skott än. Jag kanske skall klicka hem första delen och ge den en chans, det låter ju som väldigt spännande böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag absolut du ska göra Annette! Så får du skriva tillbaka till mig här på bloggen om vad du tyckte om boken. Ska bli väldigt spännande att se vad du tyckte om den.
   Jag själv kommer definitivt läsa "Grannen" som är bok nummer två i serien eller Domaren som också står på min att läsa lista.

   Radera
 2. Har ganska många böcker i denna serien. Vill börja läsa dem snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut ska du göra det Lena! Tycker inte du ska missa att läsa denna kriminalroman.

   Radera