tisdag 1 oktober 2019

Sommarläsning

Sommaren är i full blom och det kan inte bli bättre än att ligga i hängmattan med en solhatt och en bra bok i handen. Eller som jag, sitter på en terass i skrivandets stund i Norge och njuta av solen och utsikten i väntan på några av mina sommarböcker som förhoppningsvis snart kommer anlända i brevlådan. Jag vet att det kan vara svårt att välja böcker under sommaren. Många läsare jag känner föredrar den mörka höstsäsongen med en bra deckare i handen och en kopp te. Då säger jag bara STOPP!! Man behöver inte den mörka säsongen för att läsa en pefekt spännande bok. Det finns många böcker du faktiskt inte får missa under sommarperioden som sker just nu! 
Nedan finns böcker som jag själv har på min lista som jag vill läsa nu i sommar. Ta dig en titt nedan!
Har du också rekommentationer till oss läsare som inte vet vad man ska ta med sig till stranden? Skriv gärna en kommentar, vi vill inte missa det du har läst!


Sirenen av Kiera Cass: Kahlen är en siren, dömd till att lura ner människor i vattnet med sin röst, som är dödlig för alla som hör den. Kahlen och hennes siren-systrar är övernaturligt vackra och de åldras inte. För att inte väcka uppmärksamhet reser de från plats till plats och Kahlen känner sig alltid ensam, trots systrarnas närvaro.
Men så möter hon Akinli. Han är snäll, rolig och snygg allt som Kahlen nånsin har drömt om. Hon kommunicerar med honom genom att skriva lappar och snart har de fallit för varandra. Men Kahlen vet vad hon är och hon vet vad hennes röst kan göra, och att vara tillsammans med Akinli skulle innebära livsfara för dem båda. Ska Kahlen göra det rätta och lämna Akinli bakom sig, eller ska hon följa sitt hjärta och kämpa för deras kärlek?

Det slutna sällskapet av Elisabeth Klehfoth:Trots att hon bara är 17 år befinner hon sig i toppen av samhällets näringskedja. Men hon plågas fortfarande aCharlie Calloway har ett liv som andra skulle döda för.
För att bli medlem måste Charlie delta i Spelet, en utdragen och diabolisk lek som kommer att äventyra hennes vänskaper och rykte liksom hennes plats på skolan. Snart börjar nuet och det förflutna att smälta samman, och Charlie tvingas konfrontera fruktansvärda sanningar om sin familj, sin skola och om sitt eget liv. I ett försök att slå sig fri från sitt förflutna kastar sig Charlie ut i studentlivet på den prestigefyllda skolan Knollwood som samlar New Englands unga elit. Snart blir hon en del av skolans innersta krets. Dessutom uppvaktas hon av »A-gruppen«, ett hemligt elitsällskap, ökänt för att terrorisera fakulteten, administrationen och sina fiender. v sin mammas försvinnande för tio år sedan, och hon kämpar med familjens mörka historia.  
Det slutna sällskappet kommer även filmatiseras av filmbolaget Made Up Storys. Det är samma filmproduktion som skapade Big little Lies och Gone Girl. 

After av Anna Todd: Tessa är en bra tjej med en snygg, pålitlig pojkvän hemma. Hon har mål och ambitioner samt en
överbeskyddande mamma som är väldigt mån om hennes bästa.
Då möter hon Hardin. Han har rufsigt hår och tatueringar, är piercad och pratar med en kaxig brittisk dialekt. Hardin är väldigt annorlunda mot vad hon är van vid. Och han är otroligt snygg.
 
Mister av E L James: Huvudpersonerna är Maxim Trevelyan, en privilegierad och aristokratisk engelsman, och Alessia Demachi, en mystisk ung kvinna med musikaliska talanger och ett farligt förflutet. Maxims begär till Alessia utvecklas till en brinnande passion av ett slag han aldrig tidigare har upplevt. När Alessias förflutna hinner ikapp henne försöker Maxim desperat att skydda henne. Men även Maxim bär på en mörk hemlighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar