söndag 27 november 2016

Ny böcker skickat till min brevlåda!

Underbart! Nya böcker är aldrig fel att få hemskickat under denna mörka och trista tid på året.
Äntligen har andra delen anlänt i min famn av Mistborn-serien av Brandon Sanderson. Jag fann den första boken Sista Riken otroligt underhållande, så det ska bli väldigt spännande att läsa de två volymerna som är skrivna som bok/del nummer två Uppstigningens Brunn del 1 & 2. Varför det blivit så vet jag tyvärr inte.

En kriminalare passar lika utmärkt så här under detta halvåret, för mig var det ett tag sedan jag satte händerna på en kriminalare. Så absolut, det här ska bli spännande.

Sedan du försvann av Morgan Matson är en bok jag inte läst så mycket om, men det gör absolut ingenting. Drömma sig bort i solen finns det alltid tid för.


Uppstigandets Brunn av Brandon Sanderson

Ondskan är besegrad. Men kriget har bara börjat…
De gjorde det omöjliga: de lyckades övervinna den gudalika varelse vars brutala regim hade pågått i tusen år. Nu måste Vin – tjejen från gatugänget som blivit landets mäktigaste dimfödde – och Elend Venture, den idealistiske unge adelsmannen som är förälskad i henne, bygga upp ett nytt fungerande samhälle i askan efter imperiet.
De har knappt hunnit börja då tre separata arméer går till anfall. När belägringen intensifieras tycks en uråldrig legend erbjuda en glimt av hopp. Men även om den existerar, så är det ingen som vet hur man hittar Uppstigningens brunn, eller vilken sorts kraft den består en med.
Dödandet av Överstehärskaren visar sig ha varit den lättare delen. Att överleva i svallvågorna efter hans fall kommer att bli den verkliga utmaningen…

Mistborn bok II: Uppstigningens brunn är uppdelad i två volymer, varav detta är del ett.


Sedan du försvann av Morgan Manson:

Det var Sloane som lyckades dra Emily ur hennes blyga skal och få livet att kännas spännande. Men precis innan det som skulle bli den mest episka sommaren någonsin… försvinner Sloane!
Allt hon lämnar kvar är en Att göra-lista med tretton Sloane-aktiga uppdrag som Emily normalt aldrig skulle fått för sig att göra. Men tänk om uppdragen kan hjälpa henne att återfinna sin bästa vän?
Palla ett äpple mitt i natten?
OK, det är ju rätt enkelt.
Dansa till gryningen?
Visst. Varför inte?
Kyss en främling?
Hmmm…
Emily har nu den här (oväntade) sommaren på sig – med den (totalt oväntade) hjälpen från Frank Porter – att bocka av sakerna på Sloanes lista. Vem vet vad hon kommer att upptäcka…?
Bada naken?
Vänta lite… vadå?

Sedan du försvann är Morgan Matsons senaste roman, och ett måste för fans av exempelvis Rainbow Rowell, Jenny Han eller John Green.

Tennison av Lydia La Plante:

Tennison skildrar Lynda La Plante – författaren bakom den brittiska kriminalserien Prime Suspect [I mördarens spår] – än en gång huvudpersonen Jane Tennison: den här gången som nyutexaminerad polis i problemdistriktet Hackney i östra London.
Året är 1973 och i den manschauvinistiska polismiljön tvingas Tennison snabbt lära sig hantera chockerande situationer utan någon som helst hjälp eller sympati från sina överordnade. Snart blir hon involverad i sitt första mordfall: en ung, heroinberoende kvinna har hittats död. Strypt.
Brittiska Prime Suspect är en av de mest innovativa kriminal-TV-serierna någonsin. För sin realism och råa ton, men mest för huvudpersonen Jane Tennison, en av de första kvinnliga TV-deckarlegenderna (spelad av Helen Mirren).
Även Tennison har nu adapterats för en TV-serie – med manus av Lynda La Plante själv – och kommer att premiärvisas i brittisk TV under hösten 2016.

2 kommentarer: