fredag 9 september 2016

Recension: Rosen Sällskapet av Marie Lu


Bildresultat för rosensällskapet

Omdöme: Rosen sällskapet av Marie Lu upplevdes som en helt annan kontrast jämfört med den första boken i serien Den unga eliten. Jag tyckte att boken Rosen sällskapet var mycket mer låg tonad.. Det kändes som Marie Lu inte visste riktigt vad hon skulle skriva i sin andra del av serien. Även om det kom in en hel del nya karaktärer så tycker jag att de inte levererade så mycket att man kände att någon av karaktärerna var extra speciell på något sätt. Dock blev jag emellanåt imponerad av alla förmågor som Marie Lu skriver om, jag tycker hon har tänkt till kring alla krafter som karaktärerna har, det kändes inte löjligt eller för storslaget på något sätt. Det föll naturligt, vilket jag uppskattade.

När det handlar om bokens början få man följa Adelina och hennes syster som är på väg till ett nytt ställe, till ett nytt land. De är på flykt för att inte bli upphittad av Teren, en general som strävar efter att döda alla de som har speciella krafter. Adelina är fast besluten om att hitta andra eliter med stora krafter för att sedan slå tillbaka mot de som hotar hennes liv. Det blir ett stort äventyr som kommer sätta många hon känner och älskar i farliga situationer. Men det är det värt för att hon tänker inte leva i fruktan längre.

Trots att Rosen sällskapet inte var lika imponerande som den första boken, så tyckte jag att det flöt på väldigt bra, speciellt efter halva boken. Adelinas krafter växer, likaså förändras hon som person och det fick mig som läsare att bli fastnaglad i boken. Spänningen steg lite då och då, dock fanns det kapitel där jag bara vill lägga ifrån mig boken. Det fanns inget som förde historien framåt, men till det stora hela så förtjänar boken tre cirklar från mig. Trots att boken inte var en stor favorit, så är jag taggad på att få läsa sista boken i serien.

Betyg: 3/5

1 kommentar:

  1. Jag kan nog hålla med om att första boken var snäppet bättre.

    SvaraRadera