torsdag 19 maj 2016

Mera fart mamma mu! av Jujja Wieslander & Sven Nordqvist
Sommardag vid bryggan. Mamma Mu prövar ett cyklopöga och leker med småbåtarna. Men Kråkan vill ha mera fart och spänning. Han gillar racerbåtar. Kråkan får en idé. Nu ska han konstruera en egen racerbåt. Han behöver låna Mamma Mus cykelslang.

Recension: Den här boken utspelas under sommaren, på en bondgård och den innehöll mycket naturbilder och en massa djur. Man får följa Mamma Mu under en sommardag tillsammans med hennes vän Kråkan. De båda har sina idéer om hur de vill spendera sin soliga sommardag och som ni kan läsa på titeln, så handlar det om fart och rörelse. Jag som läsare fann denna bok underhållande, eftersom språket var väldigt enkel och samtidigt väldigt roande med en hel del humor. Bilderna var o väldigt snyggt skapande, då man hittade små roliga detaljer här och där och det gav mig en hel del skratt. 

Eftersom boken var väldigt kort så vill jag inte avslöja för mycket, man får helt enkelt ta och läsa denna underbara bok. Jag tyckte endast det var tråkigt att den var så kort, jag ville läsa mer. Vilket tyvärr drar ner på betyget. Men boken förtjänar definitivt fyra cirklar på grund av humorn i berättelsen och de vackra teckningarna. 

Betyg: ★★★★
Titel: Mera fart mamma mu!
Författare: Jujja Wieslander & Sven Nordqvist
Förlag: Raben & Sjögren
Språk: Svenska
Sidor: 32
Utgivning: 2016
Rec ex: Ja
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar