måndag 16 maj 2016

Ett öga rött i min skolväska...

Ja, ni läste rätt, jag måste läsa ut denna utvalda bok från skolan för att sedan göra en recension på den. Grejen är att jag blir så frustrerad när lärarna väljer ut en specifik bok att läsa, det är exakt det som får fler människor att tappa hoppen om läsning. Vi alla är olika, vi gillar olika. Därför är det viktigt att man låter elever välja bok på egen hand. Det öppnar upp så mycket för en, när man får möjlighet att läsa en bok som man väljer på egen hand.

Nu kommer det bli så att hälften av klassen kommer skumma igenom den hör boken. Vissa kommer leta på internet om vad den handlar om lite kort och vissa kommer helt enkelt slänga den i soptunnan. Enstaka kommer verkligen läsa den. Men som sagt, det r skit trpkigt när det blir så. Det gör inte att fler köper böcker eller engagerar sig kring läsning. Skärpning på det!

Inte nog med det, författaren har skrivit boken på en väldigt dåligt svenska, så man får läsa hela boken på så kallat "nybörjar svenska" det märker man på första sidan av boken, det gör det bara jobbigare för mig som läsare.

Så de böcker jag läser nu, blir en aning försenade...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar