tisdag 17 november 2015

Vindens Namn av Patrick Rothfuss

Den här boken blev jag nyfiken på efter att jag såg att min kompis hade den här på nattduksbordet.
Jag har redan läst ett kapitel från den och jag fastna helt. Den här boken verkar ha en del att ge.Vindens namn. D. 1"Words are pale shadows of forgotten names. As names have power, words have power. Words can light fires in the minds of men. Words can wring tears from the hardest hearts.":

Bokens Handling:

Jag heter Kvothe.
Ni har kanske hört talas om mig.

I Patrick Rothfuss enastående debut får vi lära känna den legendariske Kvothe- beryktad magiker, skicklig tjuv, mästerlig musiker och ökänd mördare. Men Vindens Namn är så mycket mer- för berättelsen avslöjar sanningen bakom legenden. Kvothe berättar om sin lyckliga barndom i en kringresande artistgrupp som får en absurt slut den dagen de blev överfallna av de mytomspunna Chandrierna. Om sina hårda år som gatubarn i storstaden Tarbean, och om sin våghalsiga men framgångsrika kupp för att bli antagen till rikets främsta universitet och där få studera magi och söka den kunskap han behöver för att hämnas...

Vindens Namn ges ut i två volymer och är första delen i trilogin Berättelsen om kungadråparen.


2 kommentarer:

  1. Har både Vindens namn och En vis mans fruktan i bokhyllan. Det skall bli oerhört spännande att läsa dem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vad kul! När du har läst boken eller böckerna får du gärna dela med dig av vad du tyckte om de Lena. Det är alltid spännande att få ta del av vad andra läsare tycker.

      Radera