fredag 13 mars 2015

Ny bok i brevlådan! Den Unga Eliten av Marie Lu!Boken Den Unga Eliten av Marie Lu hamnade i min brevlåda för några dagar sedan, men jag har inte hunnit visa upp den på bloggen, jag har haft väldigt mycket att göra de senaste dagarna.
Men nu så blev det ett inlägg!
Den här boken har jag varit väldigt nyfiken på att läsa väldigt länge, jag har sett den överallt.
Om inte i butikerna, då har den funnits i tidningar, recensioner på internet och till och med på bokhyllan hos mina vänner. Vad gör den här så speciell, det tänker jag definitivt ta reda på efter jag har läst ut Den Röda Pyramiden. Tack Modernista förlag för exemplaret!

Handling: Adelina Amouteru överlevde blodfebern. För ett årtionde sedan svepte denna dödliga sjukdom över hennes land. De flesta som smittades dog, medan de barn som överlevde blev märkta av sjukdomen på egendomliga sätt och började kallas malfetto.
Adelinas svarta hår blev silverfärgat, hennes ögonbryn blonda, och hon har bara ett ärr där hennes vänstra öga en gång satt. Hennes pappa ser henne som ett olycksbarn som förstör familjens goda namn och står i vägen för deras framgång.
Men några av de som överlevt febern sägs ha mystiska och kraftfulla förmågor, och även om deras identiteter förblir hemliga har de kommit att kallas Den unga eliten.
Teren Santoro är ledare för en organisation vars uppgift det är att leta upp dessa personer och förgöra dem innan de kan förgöra nationen. Enzo Valenziano är medlem i Dolksällskapet, en hemlig sammanslutning som letar upp andra inom Den unga eliten innan Santoro hittar dem. Men när dessa två konfronteras med Adelina möter de krafter som de aldrig tidigare skådat…
Adelina har egenskaper som inte är av denna värld. Hon har också ett hämndlystet mörker i sitt hjärta. Och ett begär att krossa alla som vågar trotsa henne.


3 kommentarer:

 1. Den är riktigt bra, plöjde den på engelska när den kom ut. Täkte att jag kanske skulle göra lite jämförelser på översättningen eftersom jag också fick den svenska utgåvan i lådan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan! Vad kul att du läst den på engelska, jag själv tänkte ta mig an den utmaningen, men det kom så mycket andra böcker i vägen. Men eftersom jag fick den på svenska, så tänkte jag ta och läsa den. Men jag antar att det kommer vara en stor skillnad för dig från engelska till svenska, det brukar det vara.
   Kul att du också fick boken i din brevlåda, det är aldrig fel!

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera