fredag 21 november 2014

Filmrecension: Mockingjay Part 1!
-Spoilers kan förekomma i texten-

Äntligen har man sett Mockingjay på bio! Jag har varit så nervös och spänd i väntan på den här filmen. Eftersom jag är ett stort fan av The Hunger Games så hade jag en hel del stora förväntningar på att Mockingjay part 1 skulle bli bra. Hittills har jag tyckt att både första och andra filmen var bättre än vad jag förväntade mig, vilket var hur bra som helst. Men nu när det kommer till Mockingjay vet jag inte vart jag ska börja. Det var en hel del som jag inte var nöjd med.
Som sagt så är det är nu revolten startar, hela upproret tar fart och det är nu Katniss formas till att bli den ledande karaktären i det hela.

Jag tyckte att filmen började suveränt, pang på där vi slutade. Det kändes som det var igår Catching Fire hade premiär på bio. Som tittare blev man själv väldigt omskakad över att se Katniss lidande och smärta, det var så mycket som skulle ske på en gång och så mycket som skulle förändras nu när Katniss anlänt i distrikt 13. Jag tyckte att det blev mindre spänning än de förra filmerna vilket var synd. Men action scener fanns det gått om.
I den här filmen märkte jag att man valde att visa mycket om hur det går till i distrikt 13, vad man fokuserar på och vad som man prioriterar att utföra. Jag tror att den här filmen var ett startskott för den avslutande delen, eftersom det fanns väldigt många scener där det inte hände ett smack på. Jag personligen tyckte att Finnick Odair borde tagit mer plats i filmen eftersom man visar rätt tydligt i boken att Katniss och Finnick utvecklar en speciell relation. Dels tyckte jag också att det var tråkigt att man inte fick se Finnicks nya treudd. Jag tyckte också att det saknades gnista mellan Gale och Katniss, vilket var synd eftersom jag uppfattade de mycket mer närmre varandra i boken än i filmen, nu när de är på ett främmande ställe som distrikt 13. Dels så blev jag en hel del besviken på hur man valt att framföra Katniss i den här filmen. Jag tyckte det blev en aning för mycket osäkerhet. Men jag antar att man kommer bygga upp Katniss självförtroende i sista filmen. Men totalt sett så var det väldigt bra genomfört. Jag älskade de nya effekterna i filmen, Katniss nya coola dräkt och självklart alla actionscenerna. Det fanns också några scener som berörde mig extra mycket och det var när Gale och Katniss jagade tillsammans ute i skogen, musiken, känslan och hela den vackra naturen fick mig att stanna upp ett tag. Jag tyckte också om känslan när Katniss valde att sjunga The Hanging Tree, den delen har jag väntat länge på. Sedan ska jag inte glömma  när Finnick och Annie återförenades. Där grät jag som mest tror jag.
Filmen berörde mig, helt klart. Men den var inte den bästa filmen jag sett från de tre filmer jag sett.

Betyg: 3/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar