tisdag 19 augusti 2014

The Vampire Diaries-Vreden & Återkomsten av LJ Smith

När Elena förälskade sig i Stefan Salvatore visste hon inget om den mörka hemlighet som han burit på i århundraden – att han var en vampyr. Hon kände heller inte till hans farliga bror Damon och hur hon mot sin vilja skulle dras till honom. När det till slut var för sent och hon befann hon sig mitt i en kamp mot ondskan. En kamp som slutade med att hon offrade allt för den hon älskade.
Stefan och Damon är de enda som vet vad som hände den hemska natten som förändrade Elenas tillvaro för alltid. Bröderna är dödliga fiender med ett mörkt förflutet av hat och stridigheter. Frågan är om de kan återförenas för att stå emot de mörka krafter som nu hotar det lilla samhället Fall´s Church?


Recension: Vreden och Återkomsten är del 3 & 4 i vampyrserien om kärleksdramat mellan Stefan, Damon och Elena.
Det är nu saker och ting börjar hända, då man som läsare får en djupare förklaring om karaktärernas bakgrund och livsstil. Jag tyckte den här boken eller "böckerna" rättare sagt var mer fartfylldare och mer dramatiska än de förra. Här handlade mycket om bröderna Salvatores relation där man som läsare får resa tillbaka i tiden runt 1800-talet då Stefan & Damon var människor, men som också förändrade deras liv för alltid. Att träffa nya karaktärer som Stefan och Damons far var väldigt intressant, då man fick en liten glimt om hur de har haft det tillsammans med sin far. Men man fick också en mycket större förståelse om hur deras ex Katherine var som person. En riktig råtta om ni frågar mig. Förutom det så härjar det ytligare fiender i staden, något som Stefan, Damon och Elena måste handskas med, dock behövs det större hjälp den här gången och det är då Bonnie och Meredith som får ta en större del i boken, man får bekanta sig med Elenas bästa kompisar och se hur de utvecklas och jag själv tycker de bli allt modigare och starkare tillsammans efter varje kapitel vilket är kul att läsa om. Jag kan inte se något dåligt i den här boken, jag tyckte de flöt på väldigt bra och spänningen håller i sig precis överallt genom bokens gång. Dock blev jag lite skeptisk till slutet i den här boken.

Betyg: ★★★★★
Titel: The Vampire Diaries- Vreden & Återkomsten
Författare: L.J Smith
Förlag: Pocket
Språk: Svenska
Antal sidor: 403
Utgivning: 2010
Rec ex: Nej

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar