tisdag 31 december 2013

Mina Bokmärken-Nu kan du också göra dina egna!

Om du är uttråkad så kan du alltid göra dina egna bokmärken, det är aldrig fel att hitta på sina egna speciella bokmärken, de kan finnas i alla former och färger. Plus är det väldigt enkelt och göra de, så länge man sina sinnen vidöppna och sin fantasi i full gång, så kan det vara väldigt roligt!

Jag själv har gjort mina bokmärken efter vad jag gillar och vilka böcker jag har på min bokhylla.
Som ni ser har jag en del Twilight och The Vampire Diaries bokmärken, eftersom jag är ett stort fan av just vampyrer, då har jag satsat på att göra lite olika varianter på de. När ni nu ska skapa bokmärkena var kreativa och ta blder från tidningar, internet, skapa egna för hand och mycket mer, utnyttja det ni ser.

 
De två första twilight bokmärkena från vänster fanns i en kalender som jag kunde klippa ut och fixa till med lite lim och  tråd. Nästa bokmärke kom jag på, då jag såg Edward ansikte i en (tv-katalog), så jag bestämde för att klippa ut hans ansikte och göra det till ett bokmärke. De två breaking dawn bokmärkena är gjorda av tidningspapper som jag klippte ut innan premiären kom ut. På baksidan limmade jag till vinrött papper och satte på motiv. Den sista gjorde jag för hand, då jag använde papper, penna och lim för att fördubbla hårdheten på bokmärket. Sedan var det bara att rita till något.

The Vampire Diaries bokmärkerna var väldigt enkla gjorda. Jag googlade på bokmärken och hittade snygga motiv, sedan var det bara att kopiera ut de med färg och limma ett extra hårt papper för att få till hårdheten. På de två första gjorde jag ett hål längst upp och flätade in två färger av tråd, sedan var det bara att snurra fast de, så blir det ett snyggt band till. Den sista lilla bokmärket gjorde jag av tidningspaper då jag såg Ian Somerhalder (Damon Salvatore) på en sida i en tidning som jag sedan klippte ut och gjorde till ett bokmärke av.

Den sista raden har jag lite gått och blandat. Ibland använder jag mig av mjuka silkes band som jag har i svart och rött. De är väldigt effektiva och snygga att ha i en bok. När det gäller stad av skuggor så hittade jag en snygg bild i en bokkatalog, jag bestämde mig snabbt för att omvandla det till ett bokmärke. När jag var och handla snygga underkläder i stan från Fifty Shades of Gray kollektionen på Ålens, fanns det små vimplar till, som jag nu använder som bokmärken. De två stora bokmärkena, den orangea och gröna är handgjorda av mig, tillsamman med lite motiv och glitter för att piffa upp de lite, de är till böckerna War Horse och De Utvalda-Tankeläsaren. Den stora vingbokmärket fick man från det lokala biblioteket och den lilla längs ner klippte jag ut från ett brev jag fick från Mellan raderna (Raben & Ruben förlaget).

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar