tisdag 29 oktober 2013

Om jag kunnde drömma av Stephanie Meyer

Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i Washington. Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den gåtfulle och förföriske Edward Cullen tar hennes liv en oväntad och farlig vändning. Edward har länge lyckas hålla sin identitet som vampyr hemlig. Men nu går ingen säker, minst av allt Bella som är den person Edward håller mest av. Edward och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara.

Recension: Twilight, boken med det röda äpplet.
Jag kan ju börja med att säga att jag inte hade någon som helst förväntning på den här boken. När jag en dag såg den i skolans bibliotek, fastande jag för bokens titel, så jag bestämde mig för att läsa den och chockerande nog var den beroendeframkallande. Det här var faktiskt första gången som jag verkligen blivit beroende av en bok och som man kan läsa om och om igen utan att tröttna.
Boken hade en sådan fascinerande kärlekshistoria som inte gick att glömma i första taget. Man blev som sagt dragen till både historien som karaktärerna. Jag tyckte väldigt mycket om att boken hade en hel del karaktärer där de alla  hade olika personligheter, det var då väldigt enkelt att fantisera upp karaktärerna. Författare Stephanie Meyer har verkligen fått till det, med ett lätt språk och lovande dialoger får man som läsare svårt att lägga ifrån sig boken, då den är skriven på ett sätt där den verkligen berör på djupet. Jag förstår att den här boken blivit succé, vem vill inte bli totalt förälskad i en farlig vampyr?

Betyg: ★★★★★
Titel: Om jag kunde drömma
Författare: Stephanie Meyer
Förlag: B. Wahlströms
Språk: Svenska
Antal sidor: 415
Utgivning: 2010
Rec ex: Nej

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar