söndag 15 september 2013

Recension- En Sekund I Taget av Sofia Nordin


Titel: En sekund i taget
Författare: Sofia Nordin
Förlag: Raben & Sjögren
Språk: Svenska
Sidor: 193
Utgiven: 2014
Rec ex: Ja

Handling:
"Jag flyr, springer nerför trapporna fast det inte finns någon som skulle kunna jaga mig.
Det finns faktiskt ingen. Alla är döda.
Mamma är död. Pappa är död. Min lillebror Ludvig är död. Och förmodligen alla andra också.

Omdöme:
En sekund i taget var en bok jag hade stora förhoppningar på, men som inte nådde de höjder jag väntat mig. När jag läste bokens baksida så fanns det både mystik och spänning, vilket gjorde att jag blev intresserad av boken, men det blev inte riktigt som jag hade hoppats på.

Uttråkad, det var det jag var när jag läste boken. Bokens inledning var kass, då det gick väldigt sakta framåt och där meningar upprepades hela tiden. Jag kände mig inte tillfredställd, då den inte hade den spänning och action som jag trodde den skulle ha. Huvudkaraktären Hedvig hade inte heller några starka drag som fick mig att bli intresserad av historien, vilket gjorde historien ännu sämre. Det kändes som man gick i slow motion genom hela boken och ibland skummade jag igenom sidorna för att det inte hände något.

Jag tyckte boken kändes väldigt självklar, då slutet inte förvånade mig alls.
Jag var rent ut sagt glad att boken inte var längre än 194 sidor lång.
Även om boken var speciell då det handlade om en framtids dystopi så tyckte jag att man kunde sätta in mycket mer händelser och konflikter, kanske fler karaktärer för att göra historien mer unik, men jag själv tyckte inte det här var bra. Boken är en av de sämsta böcker jag läst.

Betyg: 1/5 Cirklar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar