lördag 17 augusti 2013

De Utvalda: Monstrets Dotter av Kristin Cashore
Sjuttonåriga Flamma kan läsa människors sinnen och styra deras vilja. Hela hennes väsen är förföriskt, men folk minns hennes elake döde far och undrar om dottern är likadan. Flamma vill bevisa att hon inte alls är som sin far. Med hjälp av sina krafter försöker hon avstyra ett hotande krig. Hon börjar inse den fulla vidden av sin styrka och den skrämmer henne. Kommer hon att bli ett lika fruktansvärt monster som hennes far var, eller kan hon använda sin förmåga till att göra gott?

Recension: Monstrets dotter överraskade mig under hela läsningen, allt ifrån den spännande inledningen och händelseförloppet som hela tiden kryddas till det extra. Det är ingen hemlighet att Kristin Cashore värld är otroligt vacker och förvånansvärt magisk. Hennes karaktärer är trovärdiga, miljöerna detaljerade och dialogerna inspirerande. Jag tycker Cashore har levererat inom fantasygenren
vilket jag tycker är otroligt kul. 

I Monstrets Dotter får man följa Flamma som har ett fruktat förflutet och en osäker framtid. Flamma är en särling med en gåvan att förtrolla andra människor och varelser med hennes skönhet. Hon är en tjej som rider ut i det vilda, tar sig an farliga situationer och slåss för rättvisan. Trots detta utgör hon en risk som andra anser farligt. Det gör att hon folk fruktar henne, medan andra avgudar henne. 

Jag absolut älskade denna historia och jag rekommenderar starkt att läsa denna bok! Monstrets Dotter är en fristående bok som passar att läsa när som helst på året. Det spelar ingen roll när du läser den, bara läs den!

Betyg: ★★★★★
Titel: De utvalda- Monstrets dotter
Författare: Kristin Cashore
Förlag:Semic
Språk: Svenska
Sidor: 512
Utgiven: 2012
Rec ex: Nej

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar