fredag 21 juni 2013

Mached Bokserien av Ally Condie! Nya Hunger Games

Här kommer en bokserie av Ally Condie som har fått en del beröm både för sitt skrivande och sin historia. Boken har sålt som smör värlen över och det är även otroligt många men/killar som har intresserats sig av bokserien.
Jag sjäv har inte påbörjat min resa in i den här bokserien än, men antagligen kommer jag göra det väldigt snart. Vad jag har läst från många recensioner är att den här är väldigt lik The Hunger Games. Jag själv är inte förvånad att många bokserier nuförtiden på minner om the hunger games eftersom väldigt många vuxna och barn älskar konseptet med att överleva och slå tillbaka mot regeringen tex.

Matched (Matchad) är den första boken av den berömda serien och därefter är det Krossed (Krossad)  & sist Reached -svensktitel ej ute än-Samfundet bestämmer. Vem du ska älska. Var du ska arbeta. När du ska dö.

17-åriga Cassia Reyes lever i en värld där Samfundet styr. Ett kliniskt rent samhälle där allt är bestämt på förhand. Det har blivit dags för banketten, något som Cassia har sett fram emot i åratal. Det är nu hon ska få reda på vem hon ska leva med resten av sitt liv, vem Samfundet har matchat ihop henne med för att uppnå största möjliga perfektion. Cassia har alltid litat på Samfundet, på att de fattar de rätta besluten åt henne: vad hon ska läsa och vad hon ska tro på. Så när Xanders ansikte dyker upp på bildskärmen under matchningsceremonin vet Cassia att han är hennes idealpartner - tills hon ser Ky Markhams ansikte flasha förbi under ett ögonblick, innan skärmen släcks ner.

Cassia börjar förstå att allt inte är som det verkar. Om Samfundet vet bäst, hur kommer det sig då att hon har parats ihop med fel person? Och vad händer om hon blir kär i någon annan, någon förbjuden, någon som inte är hennes utvalda? 
 
BOK TRAILER+En kort intervju med författaren.

 

2 kommentarer:

  1. Av en slump fick jag faktisk den första boken av min syster. Hon hade fått den när hon slutade nian men eftersom hon läser bara när hon är tvungen till och inte som jag, nästan varje ledig stund, så fick jag den. Är det en trilogi eller kan det bli fler?

    SvaraRadera
  2. Jag själv har läst mycket om bokserien (trilogin).
    Den verkar riktigt bra.
    Vad kul att du fick den, jag önskar också att jag hade den.

    SvaraRadera