torsdag 30 maj 2013

Återvändaren av Buthler & Öhrlund


Återvändaren (pocket)I Återvändaren får vi än en gång stifta bekantskap med psykopaten Christopher Silfverbielke som vi tidigare mött i de omåttligt populära spänningsromanerna En nästan vanlig man (2008) och Grannen (2010) av författarduon Buthler & Öhrlund. Christopher Silfverbielke var Stureplans finansstjärna och oemotståndlig för kvinnor, men samtidigt uttråkad vid 30 års ålder och diagnostiserad som psykopat. Kombinationen av lyxliv med sena nätter, champagne, kokain och ett sökande efter spänning, drev Silfver- bielke till allt djärvare och farligare handlingar, som han involverade sina närmaste vänner i. Priset blev högt. Vännerna försvann och jagad för mord av Sveriges skarpaste kriminalkommissarie, Jacob Colt, tvingades Silfverbielke att fly från Sverige. 

Efter att ha levt under falsk identitet i Florida beslutar sig Christopher Silfverbielke för att återvända till Stockholm. Han älskar sin psykiater Mariana Granath, och är fast besluten att få henne att förstå sitt eget bästa och flytta med honom till Spanien. Samtidigt ska han ta hand om en av de få människor han någonsin haft känslor för, sin mamma. Men inte långt efter återvändandet förstår Christopher att saker och ting aldrig kommer att bli som förr och att det är kommissarie Colts fel. Djupt inne i Silfverbielkes hjärna föds en djävulsk plan som ska genomföras till varje pris.


Recension: Den här boken läste jag för första gången under hösten förra året och jag älskarde den. Även om det är en riktigt vidrig kriminalroman har den ett bra konsept. Den här boken handlar om en man vid namn Christoper Silferbielke som är en riktig psykopat. Han lever livet på sitt sätt då pengar inte är ett problem för honom. Christopher har varit efterlyst ett bra tag nu i Sverige och eftersom han älskar att resa, blir han efterlyst världen över. Christopher har en massa knep ifall han hamnar i knipa och det är alltid spännande och underhållande att läsa om hur han löser saker och ting. 
Precis som det står på framsidan av boken så är det inget för svaga nerver. Boken innehåller välbeskrivna mordscener, manipulationer och oväntade händelser som får ens huvud att gå i högvarv när man läser. 

Denna bok var min allra första kriminalroman jag läst och jag fastnade oväntat för huvudkaraktären. Christopher Silverbielke har väldigt många intressanta personlighetsdrag och en spännande bakgrund. Boken underhöll en från första sidan med en hel del actionfyllda scener. Det gick inte att sluta läsa, författrana har lyckats underbart med texten om hur Christopher tänker och handlar utefter det. 
Jag blev inte besviken. 

Bästa kriminalbok jag läst!

Betyg: ★★★★★
Titel: Återvändaren
Författare: Buthler & Öhrlund
Förlag: Semic
Språk: Svenska
Sidor: 593
Utgivning: 2014
Rec ex: Nej

1 kommentar: