tisdag 28 maj 2013

Ingen sommar utan dig av Jenny Han

Här kommer en bok som innehåller en kärlekshistoria om vackra sommrar och starka känslor.
Jenny Han är en författare som har skrivit en trilogi om den här kärlekshistorien, jag vet inte om det är en bok för mig eftersom jag är väldigt inne på fantasy och drama just nu, men att läsa en kärlekshistoria just nu inpå sommaren skadar ju inte...

Omslagen på den här trilogin blev väldigt vacker måste jag säga.
Andra och tredje boken heter: (Sommaren jag blev vacker) & (Sommaren för evigt).

Så länge Belly kan minnas, har hon och hennes familj tillbringat varje sommar vid havet, tillsammans med de hon håller allra kärast, bröderna Jeremiah och Conrad och deras mamma Susannah. Men i den obeskrivliga sorgen efter Susannah, som under våren gått bort i cancer, måste de alla ompröva sina förtroenden för varandra. Under den förra, speciella sommaren hände något mellan Belly och Conrad. Belly, för alltid yngst i skaran, hade vuxit upp. Hon hade blivit vacker en sanning som inte ens den självsäkra, snygga Conrad kunde bortse ifrån, och inte hans yngre bror heller.

Men trots ömsesidiga, starka band vet ingen av dem längre var de står. Framför en kuliss av minnesbilder och förflutna scener, får både Belly och Jeremiah den här gången berätta historien. Den här boken är, som någon har skrivit: the second ultimate beach read, one with a bit of autumn and serious coolness to it". Jenny Han har förmågan att bokstavligt talat låta läsaren smaka på stämningarna - som salt havsluft, bitterljuv höstkyla och sällsam lycka. Knivskarp närvaro och vibrerande klanger suger tag och tvingar läsaren att dra efter andan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar