fredag 24 maj 2013

Fatta Eld av Suzanne Collins

Fatta Eld är andra delen av Hungerspelen. I denna bok får man återigen följa Katniss Everdeen ut mot striden för att kämpa mot rättvisan. Den här gången på ett sätt som hon inte var berädd på.


Suzanne Collins har skrivit Hungerspelen och boken har blivit en världs succe, många vuxna/unga älskar historien om Katniss Everdeen, där hon verkligen är en förebild för många. Boken kommer inte bara förbli en bok, även filmen kommer att sändas 20 november här i Sverige på bio.

En cynisk teve-värld där deltagarna tävlar med livet som insats. Detta kan vara verklighetens underhållning i framtiden... Katniss trodde att en vinst i Hungerspelen var lika med framgång, lycka och berömmelse, men istället skulle det bara leda till fruktan och att hon blev ökänd. Huvudstaden är inte nöjd med henne. Hennes prestationer på arenan har gjutit mod i rebellstyrkorna - och i takt med att upproret växer sig starkare, ökar också riskerna för Katniss och de hon älskar - inklusive de två killar som slåss om hennes gunst. Varje val hon gör får ödesdigra konsekvenser. Och det är då huvudstaden blottar sin slutgiltiga fälla... "Fatta eld" är den andra delen i den gastkaramande trilogin om "Hungerpelen".

Böckerna finns även i en trilogi där alla 3 delar finns i en och samma bok!

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar