onsdag 6 april 2016

Fler populära böcker om Lönnmördare!

Just nu känns det som jag är inne i fasen där jag bara helst vill läsa om coola och spännande karaktärer som är skickliga lönnmördare. Så jag valde nu att söka upp populära assassins (lönnmördar) böcker som har fått väldigt bra recensioner.
Många av de här böckerna verkar sååå himla bra!
Alla de här böckerna kan man nå på Science Fiction bokhandlarna.

The Painted ManMänskligheten har tvingats ge upp natten. Den tillhör nu corelings, demoner som stiger upp ur marken i skymningen och sprider förödelse fram till gryningen. De kvarvarande människorna hukar bakom magiska skydd. Varje natt är en kamp för överlevnad. Avstånden mellan de spridda byarna blir större för varje år. Det ser ut som om mänskligheten är en döende art.
   Vi får följa tre barn och ungdomar. Tioåriga Arlen får lära sig av någon som kallas Budbäraren att det är fruktan, snarare än demonerna, som har decimerat mänskligheten. Trettonåriga Leeshas liv förstörs av en lögn och hon tvingas arbeta åt en gammal kvinna som på många sätt är kusligare än demonerna. Unge Rojers liv förändras när en kringresande spelman dyker upp i stan. De tre har något gemensamt. De vet att mycket de har fått lära sig är en lögn. De vet att de kanske måste lämna sina skyddade byar för att finna sanningen.

   Även utgiven under titeln The Warded Man i USA.


The Way of ShadowsDen ultimata avdagatagaren har inte råd att skaffa sig vänner. För Durzo Blint är lönnmordet en konstform och själv anses han vara stans störsa soloartist. Hans virtuositet eftersöks såväl i de ostädade gränderna som i hovens budouirer. Gatupatrasket Azoth har haft det svårt att hanka sig fram och tar aldrig överlevnaden för given. Däremot är han riskbenägen nog att gå i lärlingskap hos Durzo Blint, men för att bli godkänd måste han skapa sig en ny identitet. Det blir som Kylar Stern han söker sig till våtjobbens vidunderliga värld - full av snårig politik och märklig magi. Ja, och en massa död, förstås.

En trilogi
(Finns också grafiska noveller till den här serien)
Assassin's Apprentice

Fitz är den oäkte sonen till en prins och växer upp som en tjänare i sin fars hushåll. Hans existens har tvingat hans far att avsäga sig alla krav på tronen, och han ignoreras av släkten - förutom av Kungen själv, som i hemlighet låter utbilda honom till lönnmördare. För Fitz har talang för magi, vad som kallas the Skill, och något annat, ännu mer mystiskt. Nu hotas kungariket av barbarer, och Fitz får sitt första uppdrag, som kan rädda riket - eller leda till dess undergång.The Lies of Locke LamoraDet är aldrig lätt att vara föräldralös, och särskilt inte i Camorr, en sjudande och korrupt stad byggd på ruinerna efter en mystisk utdöd art. Locke Lamora gör ändå sitt bästa för att överleva. Han undgår både slaveri och en säker död, men råkar i klorna på den ögonlösa prästen Chains, som varken är blind eller präst utan en av stadens främsta lurendrejare. Hans hov av gatungar, "Gentlemannabastarderna", tränas att stjäla och lura sig till vad de kan. Snart går Locke under namnet Camorrs Törne och ingen rik ädling går säker för hans giriga fingrar.
   Men Locke och hans tjuvaktiga bröder kommer att ställas mot större hot än stadens ordningsmakt. I skuggan bakom gangsterledaren Capa Barsavi lurar en potentat som kallas Grå kungen. Han håller långsamt på att utplåna Capas gangstervälde genom att mörda hans män, en i taget. Locke utnyttjas som en bricka i spelet om makten över stadens under värld. När han själv hotas av döden, eller värre, svär han att jaga rätt på Grå kungen och göra slut på honom.
   Debutroman som av förlaget beskrivs som en blandning av Robin Hood och Ocean's Eleven i fantasymiljö.

The Last Wish


Första översättningen till engelska av den bästsäljande polska fantasyförfattarens serie om häxjägaren Geralt. Serien har legat till grund för datorspelet "Witcher". The Last Wish är en löst sammahållen roman bestående av kortare berättelser.
   Geralt de Riv är en witcher: en trollkarl, krigare och mördare. Man han är ingen vanlig dråpare. Han jagar monster och demoner som hotar och dödar oskyldiga offer. Under sina resor möter han incestuösa kungar med vampyrdöttrar, hämdlystna andar, hatiska jungfrur, harpyor och ghouler. Gradvis kommer han till insikt om att en del av dem han jagar själva är offer.
   Originaltitel: "Ostatnie zyczenie".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar