lördag 10 januari 2015

Recension: The Maze Runner i vansinnets öken av James DashnerTitel: The maze runner- I vansinnets öken
Författare: James Dashner
Förlag: Semic
Språk: Svenska
Antal sidor: 368
Utgivning: 2014
Rec ex: Ja

Handling: Efter flykten från labyrinten trodde Thomas att han och de andra skulle få sina liv tillbaka. Men ingen av dem visste vilken sorts liv som väntade dem.
Nu vet de. En bränd jord, förstörd av klimatförändringar och sjukdom. En värld som härskas av kaos.
Flykten är långt ifrån över. De står inför en ny och fruktansvärd prövning. De har två veckor på sig att korsa en förbränd öken och ta sig till andra sidan. De kommer att möta sjukdom, galenskap och vänner som inte går att lita på - ingen går säker.
Kommer Thomas och hans vänner någonsin att bli fria? Finns gåtans lösning bland Thomas förlorade minnen?


Omdöme: James Dashner överraskade mig verkligen i den här boken. När man äntligen blev så otroligt glad att gruppen från labyrinten klarade sig ut, så känns det bara så himla fruktansvärt att nya hemska sanningar visar sig. I vansinnets öken tar spänningen fart från början och de unga pojkarna och Teresa färdas mot ett säkert ställe för att ta in allt som hänt. Men det varar inte länge innan nya frågor uppstår och nya upptäckter avslöjas. När jag då läser den här boken, kapitel efter kapitel så inser jag hur mycket alla karaktärer börjar utvecklas och nya sidor börjar visa sig. Man märker rätt tydligt att författaren Dashner har mycket att komma med och stilen på hans skrivanden är lika underhållande som innan. Jag måste också påpeka att det var riktigt kul att få ta del av de nya utmaningarna och gåtorna. James Dashner lyckades verkligen att skapa bok två till en riktig höjdare.
Nu gäller det att vara på sin vakt, gruppens uppdrag blir att korsa öknen eller "Askan" som man säger inom två veckor, för att ta sig till bergen, till säkerhet. Men det finns hinder på vägen.
Det som de trodde var frihet, har nu förvandlats till ett rent helvete.

Tack Semic Bokförlag för Exemplar.

Betyg: 4/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar